Sluiten

Courgette met gevulde portabella''s

300 g courgette

een doosje portabella’s

1 ui, gesneden

2 tenen knoflook, fijn gesneden

scheutje olijfolie

80 g zachte (geiten) roomkaas

rozemarijn en tijm

peper en zout

1 tot 2 dl witte wijn (of water) evt verse bieslook of peterselie, fijn geknipt evt 6 olijven zonder pit, fijn gesneden

Verwijder de stelen van de portabella’s, snijd de stelen in kleine stukjes en bak ze met ui in de olijfolie. Snijd de courgette in blokjes van ongeveer 1 cm.  Voeg deze met rozemarijn, tijm en olijvenstukjes toe en bak ze even mee. Maak op smaak met peper en zout. Roer de knoflook en evt bieslook door de roomkaas en schep dit in en op de omgekeerde portabellahoeden. Vet een ovenschaal in en leg de gevulde portabella’s in de schaal. Schep het courgette uimengsel er omheen en giet een scheutje witte wijn of water erbij. Zet de schotel ruim een half uur in een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer deze schotel met pasta, rijst of aardappelpuree.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen