Sluiten

Stamppot andijvie met kaas of spek

700 g aardappels

1 of 2 kroppen andijvie

1 ui, gesnipperd

klontje boter

scheutje melk

snufje kruidenzout

peper

1 tl mosterd

kaasblokjes of uitgebakken spekjes

Was de groente en laat ze uitlekken. Snijd de andijvie in smalle reepjes of stukjes. Kook ondertussen de aardappels met een snufje zout gaar en stamp ze fijn met een scheutje melk, mosterd, kruidenzout en peper. Fruit de uisnippers in boter, roer ze door de aardappelpuree en schep beetje bij beetje de gesneden andijvie er door. Roer er de blokjes kaas of de uitgebakken spekjes door en serveer. Extra lekker en feestelijk met plakjes ei, stukjes augurk en fijn geknipte bieslook versierd.

Variatie met (vegetarisch) gehakt:

In plaats van kaas of spek kunt u deze stamppot ook heerlijk pittig van smaak maken met rul gebakken, gekruid (vegetarisch) gehakt.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen