Sluiten

Aardpeersoep

  1. Aardpeersoep

150 g aardpeertjes

1 middelgrote pastinaken

1 uien

1/2 teentje knoflook

1 tl gemalen venkelzaad

1/2 el fijngemaakte verveine

fijngesnipperde bieslook

1/2 potje crème fraîche (van de geit)

75 g lady''s bleu (kruidenwei) of blauwschimmel geitenkaas

zeezout en 4 seizoenenpeper

1 tot 2 liter water

olijfolie

Maak de aardpeer en pastinaak schoon en schil ze desgewenst. maak de ui knoflook schoon en snijd de groenten in grove stukken. Doe een flinke scheut olijfolie in een soeppan en voeg alle groenten en knoflook toe. laat het geheel op laag vuur smoren tot de ui glazig wordt, voeg nu 1 liter water toe en laat de groenten gaar worden. Voeg een theelepeltje zouten het venkelblad toe. Snijd de kaas in kleine stukjes en maak de verveine klein. Voeg het resterende water, verveine, crème fraîche en kaas toe en roer de soep goed door. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Verwarm de soep en breng op smaak met zeezout en 4 seizoenen peper. garneer de soep met bieslook en serveer met warm afgebakken brood en een frisse salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen