Sluiten

Kip op oosterse wijze

200 g kipfilet

250 g grove spinazie

1 kopjes basamatirijst

1 berggamot citroen

1 sjalotjes

fijn geraspte gember

1/2 gehakt pepertje

1 gehakt teen knoflook

3 el sesamolie

verse koriander

2 el palmsuiker

2 el kokosolie

scheutje tamari of gomashio

geroosterde sesam met zout.

Spoel de basmatirijst met koud water in een zeef en breng aan de kook met 1,5 keer zoveel water. Voeg daarna geraspte citroenschil en een snufje zout toe.

Laat het 15 minuten op heel zacht vuur gaar stomen en vervolgens 15 minuten na wellen zonder vuur. Snijd het spinazieblad in brede repen. Bak de in reepjes gesneden kip kort in de kokosolie op hoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de sjalot, gember, knoflook, en het pepertje toe en laat deze kort mee fruiten op hoog vuur. Voeg de palmsuiker toe en laat de kip kort karamaliseren. Bak de spinazie op laag vuur kort mee en blus direct af met citoensap en sesamolie. Serveren met een scheutje tamari en verse koriander en gomashio.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen