Sluiten

Sinaasappelsaus

2 sinaasappels (biologisch!)

40 g suiker

evt 2 el citroensap evt een bindmiddel zoals aardappelmeel

Was de sinaasappels en schil ze heel dun zodat u oranje schilletjes zonder wit heeft. Giet 2 dl kokend water over de schilletjes en laat het minimaal een uur staan. Giet het vocht van de schilletjes af, en gebruik dit voor de saus. Gooi de schilletjes weg. Schil de sinaasappels verder en snijd het vruchtvlees met een scherp mesje in kleine stukjes. Voeg dit samen met de suiker en het citroensap aan het vocht toe. Kook het geheel in een kwartiertje tot een heerlijke saus. Bind de saus naar wens met aardappelmeel. Gebruik de sinaasappelsaus over ijs, wafels, in een toetje of op geroosterd brood.

Tip jam om langer te bewaren:

Gebruik meer sinaasappels en gebruik marmello of geleisuiker. Volg voor hoeveelheden de aanwijzingen op het gebruikte zoetmiddel en/of geleermiddel.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen