Sluiten

Gevulde artisjokken

2 artisjokken

een scheutje citroensap 

2 tomaten, ontveld (evt uit blik)

1 teentje knoflook, geperst

1/2 el fijn geknipte bieslook

een aantal blaadjes basilicum, fijn geknipt

1 el olijfolie

peper en zout evt een aantal olijven evt 6 sardientjes (uit blik,) in stukjes

geraspte oude kaas

Was de artisjokken en snijd de stelen er af. Snijd horizontaal met een scherp mesje de blaadjes tot op ongeveer 2 cm van de bloembodem weg, en verwijder de hardere buitenste schubblaadjes zodat u alleen de bodem met het zachte hart overhoudt. Schil de stelen en snijd deze in stukjes van 3 cm lang. Leg de artisjokharten met de stukjes steel in ruim water met zout en citroensap en kook ze in ongeveer 20 min beetgaar. Laat ze ondersteboven in een vergiet uitlekken.

Snijd de tomaten in kleine stukjes en meng er olijfolie, bieslook, knoflook, basilicum, peper en zout door. Schep met een mesje of scherpe lepel het binnenste uit de artisjokken zodat een klein kommetje ontstaat. Schep het tomatenmengsel hierin. Vet een ovenschaaltje in, leg de gevulde artisjokken hierin en leg de stukjes steel en uitgeschepte harten er omheen of in een tweede schaaltje. Schep hierbij de overige tomatensaus en leg er eventueel sardientjes en olijven op. Strooi over het geheel de geraspte kaas en zet de schotel(s) ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer de artisjokken als voor- of bijgerecht met een eenvoudig bereide pasta (bijvoorbeeld met pestosaus).

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen