Sluiten

Koolraapstamppot

1 kleine koolraap

600 g aardappelen

1 ui, gesneden

20 g boter

peper en zout

1 tl kerriepoeder

1/2 dl slagroom

ongeveer 1/2 dl melk

gebraden spek of worst (saucijzen) evt 4 el broodkruim of paneermeel evt geraspte kaas evt nootmuskaat

Kook de aardappelen gaar. Schil ondertussen de koolraap en snijd deze in kleine stukken. Kook de koolraap met de ui in ruim water met zout gaar in ongeveer 10 min en giet ze af. Stamp de koolraap met ui fijn of pureer ze en roer er slagroom, peper en zout, kerrie en eventueel nootmuskaat door. Stamp de aardappels fijn en maak er puree van met een klontje boter en een scheutje melk. Meng alles door elkaar en serveer direct met spek of worst of maak er een mooie ovenschotel van. Serveer deze schotel met een kleine frisse salade of een plukje affalfa of tuinkers.

Ovenschotel:

Vul een ingevette ovenschaal om en om met laagjes aardappelpuree, in stukken gesneden gebraden spek of worst en laagjes gestampte koolraap met ui en room. Strooi er broodkruim en eventueel geraspte kaas over, verdeel er kleine vlokken boter over en laat de schotel minimaal een half uur in de voorverwarmde oven op 180°C staan.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen