Sluiten

Couscous met zuurkool

1 pakje kruidenzuurkool

1 uitje, gesnipperd

een handje gedroogde abrikozen evt stukjes ananas of perzik uit glas of blik of appel en/of peer, in kleine stukjes

1 el verse gember geraspt of 1/2 tl gemberpoeder

couscous voor 2 personen

zout

Snijd de abrikozen in kleinere stukken, week ze een uur in lauw water en kook ze 5 min in het weekwater. Laat de zuurkool uitlekken en snijd ze eventueel fijn. Kook of stoom de couscous met water en zout gaar. Fruit de ui met gember en voeg er na 5 min de zuurkool aan toe. Bak de zuurkool 5 min mee en voeg er de gare couscous, de abrikozenstukjes en eventueel ander fruit aan toe. Schep het geheel goed door elkaar en laat op een warme plaats (hooikist) nog even staan, zodat de smaak in de couscous kan trekken. Serveer met bijvoorbeeld gebakken stukjes tempeh of kip en een soja of kerrie sausje.

Variatie met bulgur, gierst of rijst:

U kunt de couscous prima vervangen door bulgur, gierst, basmatirijst of pandanrijst.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen