Sluiten

Andijvie met gekruide gele rijst

1 krop andijvie, in reepjes

2 sjalotjes (of ui), gesnipperd

rijst voor 2 personen

1/2 tl kardemom, gemalen

1/2 tl kurkuma (geelwortelpoeder)

1/2 tl gemberpoeder

1 el sojasaus

snufje zout

een handvol cashewnoten

Kook de rijst met kurkuma en een snufje zout gaar. Fruit de sjalotjes met specerijen in olie, voeg na een paar minuten de sojasaus en noten er aan toe en laat even meebakken. Schep de rijst door het sjalotten notenmengsel en laat ongeveer 10 min op een laag pitje warm staan zodat de smaken vermengen. Stoof of roerbak de andijvie in 5 min beetgaar. Serveer de andijvie met het geurig gekruide rijst-notenmengsel ernaast.

Variatie met andere groenten:

Dit noten rijstmengsel is ook erg lekker met een andere gestoofde groente, zoals raapsteeltjes, prei, zilversteel of broccoli. Ook met een frisse salade en bijvoorbeeld linzenmoes hebt u met deze gekruide notenrijst een heerlijke maaltijd.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen