Sluiten

Venkel-tomatensoep

  1. Venkel-tomatensoep

1 venkelknol, heel fijn gesneden

1 ui, fijn gesnipperd

evt 1 prei, in smalle ringen

scheutje olijfolie

1/2 liter tomatensap of 6 el tomatenpuree met 1/2 liter water

sap van 1 sinaasappel

1/2 el bouillonpoeder of 1 bouillonblokje

peper en zout

een mespuntje kruidnagelpoeder

verse peterselie, bieslook en/of citroenmelisse, fijn geknipt

Fruit de gesneden groenten in olijfolie en voeg na een aantal minuten bouillon, kruidnagel en tomatensap toe. Laat het geheel ongeveer 10 min koken tot de groenten gaar zijn en voeg dan het sinaasappelsap toe. Maak de soep op smaak met peper en zout. Serveer met de verse kruiden er bovenop gestrooid.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen