Sluiten

Geroosterde boekweit met koolrabi

1 koolrabi, geschild en in blokjes gesneden

scheutje olie

1 tl paprikapoeder of kerriepoeder

kruidenzout

evt maïzena

boekweit voor 1 of 2 personen

mespuntje zout

Rooster de boekweit een aantal minuten in een droge pan, roer ondertussen een paar maal om, tot ze lekker gaat geuren. Breng water met een mespuntje zout aan de kook en voeg de geroosterde boekweit toe als het water kookt. Kook de boekweit in ongeveer 10 min gaar, giet eventueel overtollig kookvocht af en laat nog een kwartier warm staan na wellen. Stoof ondertussen de koolrabi stukjes in olie met een scheutje water in 10-15 min beetgaar. Voeg kruidenzout en paprikapoeder of kerriepoeder toe en bind het vocht eventueel met maïzena. Serveer de groente over de boekweit. Heerlijk met een gebakken gepaneerde kaasplak of een gegrild of gebakken geitenkaasje.

Variatie met romige saus:

Als de koolrabi gaar is, giet u het kook-/stoofvocht in een saus pannetje. Voeg al roerende melk, slagroom en eventueel geraspte kaas toe aan het kookvocht. Maak op smaak met kerrie of paprika en kruidenzout en bind dit tot een romige saus.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen