100 g quinoa*
1/2 struik groenselderij, in kleine stukjes
evt 150 g wortel, in kleine stukjes
een scheutje olie
1 tl bouillonpoeder
1 laurierblad
zout
1 dl pindasaus
Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan goed af. Kook de quinoa in ongeveer 15 min in water met bouillonpoeder, een snufje zout en laurierblad gaar. Stoof de groente in een laagje water met een scheutje olie in een kwartier beetgaar. Schep de groente door de gekookte quinoa en laat het geheel nog ongeveer een kwartier op een warme plaats staan. Dien deze schotel op met warme pindasaus. U kunt de pindasaus zelf maken van melk of water met pindakaas, sambal, kerrie en zoete sojasaus en binden met een bindmiddel naar keuze.
*Quinoa is geen graan, ook wel Inca-rijst genoemd. Quinoa kan dienen als vervanger van rijst of couscous dat snel klaar en heerlijk van smaak is.
Variatie zonder quinoa:
In plaats van quinoa kunt u ook gierst, bulgur, couscous of rijst gebruiken.
-
-
-
-