Sluiten

Hete bliksem met appel en bonen

400 g fris zure appel, in stukjes gesneden

450 g aardappelen, in stukken gesneden

200 g uien, in ringen gesneden

250 tot 300 g gekookte witte bonen

een handvol gedroogde appeltjes

1/2 dl appelsap of witte wijn

boter om in te bakken

2 laurierblaadjes

peper en zout

mespuntje gemalen kruidnagel

evt bloedworst, gebakken

Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes en week ze ruim een uur in appelsap of witte wijn. Fruit de ui in boter, voeg de verschillende stukjes appel met vocht, laurierblaadjes, kruidnagelpoeder, peper en zout toe en laat dit ongeveer een kwartiertje stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe tegen het aanbranden. Kook ondertussen de aardappelen gaar in water met zout. Voeg de gekookte witte bonen aan het ui-appelmengsel toe en roer dit door elkaar. Laat het hete bliksemmengsel door en door heet worden, maak op smaak met peper en zout en serveer het over de aardappels. Serveer er eventueel gebakken bloedworst bij.

Variatie met abrikozen: U kunt de gedroogde appeltjes vervangen door gedroogde abrikozen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen