Sluiten

Hartig taartje met paksoi

Deeg:

150 g bloem

80 g boter of margarine

1/2 tl zout

1 el koud water

Vulling:

1 struik paksoi, fijngesneden

een ui, gesneden

evt 2 tenen knoflook, geperst

4 gedroogde tomaten, in olijfolie 

olijven naar wens

2 eieren

200 g ricottakaas of kwark

evt 1/2 dl slagroom

peper en evt zout

2 el geraspte oude (Parmezaanse) kaas

Kneed een stevig deeg van de genoemde ingrediënten en leg het deeg een half uur in folie verpakt in de koelkast. Was de paksoi en laat ze goed uitlekken. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een grote ingevette ovenschaal met het deeg. Prik met een vork her en der gaatjes in het deeg. Bak de taartbodem 10 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Blancheer of stoof de paksoi een paar minuten en laat het vocht uitlekken. Meng de ingrediënten voor de vulling, behalve de tomaten, ui, olijven en paksoi, goed door elkaar. Mix of klop dit tot een luchtige romige massa. Snijd de tomaten en de paksoi in kleine stukjes en schep dit met de ui door de massa en schep de vulling op de taartbodem. Verdeel eventueel de olijven over de taart en bak de taart ongeveer 45 min in de oven op 200°C tot ze stevig en mooi gekleurd is.

Variatie met raapsteeltjes of Chinese kool:

In dit recept kunt u paksoi vervangen door fijn gesneden raapsteeltjes of Chinese kool.

Variatie met champignons:

Gebruik bij de vulling ook gebakken champignons

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen