Sluiten

Oosterse bloemkoolsoep

  1. Oosterse bloemkoolsoep

1 bloemkooltje,in stukjes

ui, gesnipperd

1 teen knoflook, geperst

1 aardappel, in stukken

een scheutje olie

1/2 liter water

1 el (groente)bouillon

1 tl korianderpoeder

1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)

1/2 tl komijnpoeder

1/2 tl mosterdzaad

1/2 tl gemberpoeder

1 dl zure room of yoghurt

zwarte peper uit de molen

zout

evt een handvol alfalfa of vers korianderblad


Bak de ui met knoflook in olie. Voeg water, bouillon, specerijen, aardappel en bloemkool toe en kook het geheel gaar in 10 tot 15 min. Pureer de soep en voeg zure room of yoghurt toe. Maak op smaak met peper en zout. Garneer elk bord soep met een plukje alfalfa of fijn geknipt korianderblad. Serveer bijvoorbeeld met geroosterd brood met notenpasta en een kleine salade.

Variatie eenvoudig gekruid:

Gebruik in plaats van de genoemde specerijen 1/2 tot 1 el kerriepoeder.

Variatie met broccoli: neem broccoli in plaats van bloemkool.

Variatie met pompoen: vervang een deel van de bloemkool door pompoen

Variatie met rode linzen voor een volle soep: voeg ook een handvol rode linzen toe en laat deze in de soep gaarkoken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen