Sluiten

Hartig taartje met raapsteeltjes

Deeg:

150 g bloem

90 g boter of margarine

1/2 tl zout

1 el koud water

Vulling:

1 bosje raapstelen, fijngesneden

een ui, gesneden

evt 2 tenen knoflook, geperst

4 gedroogde tomaten, in olijfolie geweekt

olijven naar wens

2 eieren

250 g ricottakaas of kwark

evt 1/2 dl. slagroom

peper en evt zout

2 el geraspte oude (Parmezaanse) kaas

Kneed een stevig deeg van de genoemde ingrediënten en leg het deeg een half uur in folie verpakt in de koelkast. Was de raapsteeltjes en laat ze goed uitlekken. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een grote ingevette ovenschaal met het deeg. Prik met een vork her en der gaatjes in het deeg. Bak de taartbodem 10 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Stoof de raapsteeltjes tot ze geslonken zijn en giet het vocht af. Meng ondertussen de eieren, kaas of kwark, slagroom, peper en zout goed door elkaar. Mix of klop dit tot een luchtige romige massa. Snijd de raapsteeltjes en tomaten in kleine stukjes en schep dit met de gesnipperde ui door de massa en schep de vulling op de taartbodem. Verdeel eventueel de olijven over de taart en bak de taart ongeveer 45 min in de oven op 200°C tot ze stevig en mooi gekleurd is.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen