Sluiten

Gebakken pompoenschotel

400 g pompoen, geschild en in blokjes gesneden

1 ui, in ringen gesneden

2 tenen knoflook, fijn gesneden

250 g wortelpeterselie of 1 prei of 1 wortel, in stukjes gesneden

50 g paranoten, grof gehakt

olie om in te bakken

1/2 tl korianderzaad, gekneusd of gemalen

een aantal blaadjes rozemarijn

1 tl groentebouillonpoeder

peper en zout

2 el azijn of citroensap

evt sojasaus

Bak de gesneden groenten samen met de noten en koriander in olie. Schep het mengsel een paar maal om en voeg rozemarijn, bouillonpoeder, azijn of citroensap en een flinke scheut water toe. Laat de groenten op een laag pitje in ongeveer 10 min verder gaar worden. Maak op smaak met sojasaus, peper en zout. Serveer met rijst, gierst of bulgur.

Variatie met vlees of champignons:

Vervang in dit recept de paranoten door champignons, gerookte spekblokjes of stukjes salami.

Variatie ovenschotel:

Blancheer de gesneden groenten een aantal minuten in kokend water. Laat ze uitlekken, schep er de overige ingrediënten door en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal. Giet er een scheutje water en/of room bij en laat het geheel in een voorverwarmde oven van 200°C in een half uur gaar worden.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen