Sluiten

Groene kool stoofschotel

1 kleine groene kool, fijn gesneden

400 g aardappelen, in kleine blokjes gesneden

2 uien of sjalotten, in ringen gesneden

200 g hamlappen (varkenslapjes)

zout

boter of olie om in te bakken

chilipoeder (of kerrie en sambal)

2 el pindakaas 

2 dl water

Snijd de varkenslapjes in kleine stukken en bestrooi ze met chilipoeder en zout. Braad ze in 5 min rondom bruin. Bak de uien of sjalotten even mee en voeg dan de aardappelblokjes toe. Laat dit een paar minuten meebakken en voeg dan pindakaas en water toe. Schep de gesneden kool door het geheel en laat het gerecht in ongeveer 20 min op een laag pitje gaar stoven. Maak op smaak met chilipeper en zout.

Variatie vegetarisch:

Gebruik in plaats van vlees gekruide stukjes tofu en volg verder het recept.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen