Sluiten

Erwtensoep met knolselderij

  1. Erwtensoep met knolselderij

75 g spliterwten

100 g gedroogde hele erwten

evt 30 g graan: gerst, haver of rogge

1 prei, fijn gesneden

2 uien, gesnipperd

150 g knolselderij, in kleine blokjes

1 wortel of 1 venkelknol, in kleine stukjes

scheutje olie

1 bouillonblokje

1 tl bonenkruid

1/2 tl komijn

evt verse tijm

2 laurierbladeren

1/2 el grove mosterd

peper en zout

1 kleine (vegetarische) rookworst

Week de hele erwten en eventueel graan ongeveer 10 uur in 3/4 tot 1 liter water. Voeg de spliterwten toe en laat nog ruim een uur wellen. Kook de geweekte erwten met graan een uur in het weekwater. Fruit de gesnipperde ui in een soeppan in olie. Voeg na 5 min de overige gesneden groenten toe en laat deze een aantal minuten meebakken. Voeg bouillonblokje, komijn, bonenkruid, mosterd, laurierblad en de gekookte erwten en gerst met het vocht toe en laat nog ongeveer een kwartier doorkoken. Voeg naar wens extra water toe. Maak de soep op smaak met tijm, peper en zout. Voeg bij het opdienen de (kant en klare) rookworst toe. Serveer de soep met vers donker brood of met roggebrood.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen