Sluiten

Gefrituurde bloemkool of broccoli

500 g bloemkool of broccoli

1 ei

150 g zelfrijzend bakmeel

2,5 dl melk

een scheutje olie

zout

olie om in te frituren

Snijd de groente in roosjes of stukjes van ongeveer 4 cm doorsnede. Breng in een ruime pan water en zout aan de kook en laat de groente in het kokende water ongeveer 1 min blancheren. Haal de groente uit het water en laat ze heel goed uitlekken. Maak ondertussen een beslag van zelfrijzend bakmeel, melk, olie, ei en zout. Verhit in een frituurpan de olie. Haal de stukjes groente stuk voor stuk met 2 vorken door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken. Bak ze in een paar minuten goudbruin.

Feestelijk bijgerecht of hartig hapje.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen