Sluiten

Bloemkoolsoufflé

350 g. bloemkool of broccoli in kleine stukjes gesneden

3 dl bouillon

1 dl melk

3 eieren

1 tl geelwortel poeder of kerriepoeder

peper en zout

mespuntje nootmuskaat

30 g boter

30 g tarwebloem

60 g geraspte kaas

Kook de groente in de bouillon in 5 min beetgaar. Schep de groente uit de pan en laat ze uitlekken. Verwarm in een saus pannetje de boter en voeg bloem met geelwortel poeder of kerriepoeder toe. Voeg al roerend beetje bij beetje de bouillon en de melk toe. Laat de saus koken tot deze mooi gebonden is en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Haal de saus van het vuur. Verwarm de oven voor op 200°C. Splits de eieren. Roer de eidooiers met de geraspte kaas door de saus. Meng de groente door de saus. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Schep de eiwitmassa door de gekookte groente met saus. Beboterd een ovenschaal en schep het groente-eimengsel in de ovenschaal. Let op dat de soufflé nog hoger wordt als ze gaat rijzen. Bak deze schotel in ongeveer een half uur goudbruin. Open de oven tussentijds niet want dan kan de soufflé inzakken. Serveer direct.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen