Sluiten

Cherimoya informatie

  1. Cherimoya informatie
De cherimoya is een groen-bruine subtropische vrucht met wit en roomachtig vruchtvlees dat zoet smaakt en enigszins doet denken aan aardbeien, banaan en ananas. De zwarte pitten in het vruchtvlees en de geschubde schil zijn niet eetbaar. De vrucht is rijp als de schil met een druk van de vingers iets meegeeft. De cherimoya is heerlijk om uit de hand te eten en kan ook goed worden verwerkt in bijvoorbeeld fruitsalades of een toetje met yoghurt of kwark. Met een beetje citroensap besprenkeld is het vruchtvlees minder zoet van smaak. Snijd de vrucht in de lengte doormidden, verwijder de pitten en lepel het vruchtvlees uit of snijd het los. U kunt de cherimoya het beste op kamertemperatuur enkele dagen laten narijpen en (niet in de koelkast!) bewaren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen