Sluiten

Andijviestamppot mèt

600 g aardappelen, geschild en in stukken

1 krop andijvie, in smalle reepjes gesneden

een scheutje melk

peper en zout

1 tl mosterd

1 el azijn

2 eieren, hard gekookt of 1 kleine rookworst

1 uitje, fijn gesnipperd

scheutje olie

evt 1 potje gekookte linzen, kapucijners of kikkererwten

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet ruim de helft van het kookvocht af en stamp de aardappelen met rauwe gesneden andijvie door elkaar met een scheutje melk, mosterd, azijn, peper en zout. Zet de pan weer op een laag pitje op het fornuis en roer een paar maal door om de stamppot goed warm te laten worden. Fruit ondertussen in een andere pan de ui in olie. Voeg er naar wens linzen, kapucijners of kikkererwten en stukjes ei of stukjes rookworst aan toe. Serveer dit mengsel over de stamppot of meng alles door de stamppot.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen