Sluiten

Rode kool in wijnsaus

300 g (of meer) rode kool, fijngehakt

1 el (walnoot)olie

1 ui, in ringen

2 hele anijssterretjes (tip: ze zitten in de sterrenmix)

1 tl kaneel

een mespuntje kruidnagelpoeder

20 g bruine basterdsuiker

3 el (wijn)azijn

3 dl rode wijn

1 dl rode port

1 peer of 1 appel in stukjes gesneden

80 g rozijnen

80 g gedopte walnoten

peper en zout

Fruit de ui 5 min in olie en voeg steranijs, kaneel, kruidnagelpoeder en kool toe. Bak het geheel ongeveer 3 min Roer er de suiker, azijn, wijn en port door en laat het geheel 10 min doorkoken. Schep vervolgens peer of appel en rozijnen door de kool en kook het geheel nog ongeveer 10 min tot de kool gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de walnoten even in een droge koekenpan en roer ze door de kool.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen