Sluiten

Gestoofde kool met fruit

1 zakje gesneden (witte) kool

peper en zout

1 tl gedroogde muntblaadjes

karwijzaadjes

een scheutje zonnebloemolie 

2 mandarijnen

evt een aantal perziken uit glas of blik

100 g pittig gekruid gehakt

1 ei

1 beschuitje verkruimeld

of vegetarisch: 

80 g paranoten

Stoof de kool met karwijzaadjes, peper, zout, munt en een scheutje olie en water in ongeveer 20 min gaar. Meng ondertussen met een vork het gehakt met het ei en de beschuitkruimels. Bak het gehakt rul in boter. Pel de mandarijnen en snijd de partjes door midden. Snijd de perziken in kleine stukjes. Meng het gehakt door de gestoofde kool en schep er de stukjes fruit door. Serveer bijvoorbeeld met gemengde rijst.

Variatie vegetarisch:

Stoof de kool zoals boven beschreven met 2 tl extra kerriepoeder. Hak de paranoten in stukjes en meng ze met de fruitstukjes door de gestoofde kool.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen