Sluiten

Knolselderij met hazelnoten

1 kleine knolselderij

1 el bouillonpoeder of 1 bouillonblokje

peper

een mespuntje kaneel

60 g hazelnoten, grof gehakt

een kopje snelkookrijst

100 g geraspte (oude) kaas

30 g boter

2 el crème fraîche

Schil de knolselderij en snijd deze in stukjes. Voeg er de rijst, bouillonpoeder, kaneel, peper en 2 dl water aan toe. Kook de knolselderij ongeveer 20 min tot deze zacht is. Giet het overtollige kookvocht af en stamp de knolselderij tot puree. Roer de crème fraîche en een derde van de hazelnoten door de puree en breng ze op smaak met zout. Vet een ovenschaal in met boter en schep de knolselderijpuree in de schaal. Verdeel een klontje boter in plakjes en verdeel deze over de schotel. Meng de rest van de noten door de geraspte kaas. Strooi de geraspte kaas met de noten over de schotel. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de schotel in het midden van de oven in ongeveer 30 min goudbruin. Lekker met bijvoorbeeld aardappeltjes en een vegetarische burger of met een graansoort en een salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen