Sluiten

Paksoipizza

2 pizzabodems

1 ui, in fijne ringen

2 tenen knoflook, geperst

2 tomaatjes, in plakjes

8 paksoi stengels, in smalle reepjes gesneden

4 el tomatenpuree

evt cayennepeper

zout

12 (knoflook)olijven

evt gedroogde tomaten in olijfolie, in reepjes

2 tl oregano

olijfolie

plakjes kaas

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de pizzabodem met tomatenpuree en knoflook. Verdeel er de ui ringen en plakjes tomaat over en daarbovenop paksoi, olijven en evt gedroogde tomaat. Strooi oregano, cayennepeper en zout over de pizza’s en giet er voorzichtig een beetje olijfolie over. Beleg de pizza’s met plakjes kaas. Bak de pizza’s in ongeveer 20 min goudbruin.

Variatie met bladerdeeg:

U kunt ook één hele grote pizza (een bakplaat vol) maken door de bakplaat met 6 tot 8 plakjes bladerdeeg te beleggen. Druk de randjes goed aan elkaar, beleg deze pizzabodem met de ingrediënten en bak ze in 15 tot 20 min.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen