Sluiten

Hutspot met wortel en bonen

300 g wortel

200 g ui

300 g aardappelen

350 g bruine bonen of andere peulvuchten, gekookt

spek of tempeh naar wens

klontje boter

1/2 tl gemalen koriander

peper en zout

evt peterselie

Was de wortelen snijd deze in kleine stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook aardappel met wortel en zout in ongeveer 15 min gaar. Snijd de ui in stukjes. Bak ui samen met spek of tempeh in boter lichtbruin en roer er de bonen en koriander door. Laat op een laag pitje staan tot de bonen ook goed door gewarmd zijn. Stamp de aardappel met wortel met een stamper fijn en schep de bonen met ui en spek of tempé door de stamppot. Maak op smaak met peper en zout. Extra lekker met verse fijn geknipte peterselie op het laatst door de hutspot geroerd.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen