Sluiten

Gestoofde koolraap

koolraap

30 g boter 

1/2 el maïzena of bloem

3 dl melk

peper en zout

nootmuskaat

Snijd de koolraap in plakken van ongeveer een centimeter dik, schil de plakken (of schil de knol eerst alvorens u deze in plakken snijd) en snijd deze in blokjes. Stoof de koolraap blokjes in een laagje water met een klontje boter en een snufje zout in 10 tot 15 min gaar. Schep ze ondertussen een paar maal om. Maak van boter, maïzena of bloem, melk, peper en zout een sausje. Serveer de koolraap met de saus overgoten en strooi er nootmuskaat over.

Variatie koolraap met sjalot en rozijnen:

lekker zoet!

Stoof de gesneden koolraap met een paar in kwarten gesneden sjalotten in een laagje water met boter en zout gaar in 10 min. Meng diksap of siroop en een flinke hand vol rozijnen door de koolraap en laat nog 5 min extra zacht en gaar worden. Voeg eventueel een scheutje citroensap of een scheutje sojasaus toe om er meer pit aan te geven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen