Sluiten

Groenselderijsoep met garnalen

  1. Groenselderijsoep met garnalen

1/2 struik groenselderij

2 vastkokende aardappelen

2 tomaten

1 ui of sjalotje, gesnipperd

peper en zout

1 (vis) bouillonblokje

1 tl gedroogde dille of 1 el verse dille

verse peterselie en/of bieslook, fijn geknipt

ongeveer 100 g gepelde garnalen


Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Was de groenselderij en snijd de stengels in stukjes van ongeveer een centimeter breed. Leg de tomaten even in kokend water en haal het velletje er af. Fruit de gesnipperde ui in olie en voeg de stukjes tomaat en selderijstukjes toe. Roerbak deze een paar minuten mee. Voeg bouillonblokjes, 1/2 liter water en aardappelstukjes toe en breng aan de kook. Laat de soep 5 min koken en voeg de garnalen toe. Laat nog ongeveer 5 min doorkoken en voeg de kruiden er op het laatst aan toe. Maak op smaak met peper en zout.

Variatie vegetarisch:

U kunt in plaats van garnalen ook champignons gebruiken. Bak de in stukjes gesneden champignons met het gesnipperde uitje mee.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen