Sluiten

Gevulde kool rolletjes (veganistisch)

4 grote gave koolbladeren of paksoi bladeren

350 g gekookte pompoenstukjes of gekookte kikkererwten

2 tenen knoflook

olijfolie

150 g tofu

30 g gehakte hazelnoten

2 el tamari (sojasaus)

2 tl kerrie

2 tl gemberpoeder

2 dl tomatensaus

peper en zout

Blancheer de kool of paksoi bladeren 3 tot 5 minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Maak puree van de pompoen of kikkererwten. Bak de tofu in kleine stukjes in olie, voeg grof gehakte hazelnoten en knoflook toe en laat dit even meebakken. Meng er kerrie, gember en tamari door en roer de puree door het mengsel. Verdeel het mengsel over de koolbladeren en rol deze op tot rolletjes. Prik de rolletjes eventueel vast met een cocktailprikkertje en leg ze in een met olie ingevette ovenschaal. Giet er de met peper en zout gekruide tomatensaus over en zet de schotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 180°C.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen