Sluiten

Zwitserse kaassaus

1 sjalotje, gesnipperd

olie

1/2 groentebouillonblokje

3 dl melk

1/2 tl Provençaalse kruiden of rozemarijn

1 el tarwebloem

100 g gruyère kaas, geraspt

evt een scheutje witte wijn

peper en zout

Fruit de sjalottensnippers in olie. Voeg melk en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Voeg de kruiden toe en bind de saus met met water aangelengde bloem. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe en als de saus mooi glad is geworden evt het scheutje wijn. Breng op smaak met peper en zout.

Een heerlijke fijne saus voor over graan met gestoofde groente.

Neem als groente bijvoorbeeld: gestoofde andijvie, raapsteeltjes, snijbiet, paksoi, spitskool, broccoli of bloemkool.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen