Sluiten

Koolrabi frietjes

koolrabi

aardappel

evt wortel

olijfolie

kruidenzout of zeezout

Verhit de oven. Snijd de koolrabi en evt wortel in reepjes van frietjesformaat. Vet een bakplaat in met olijfolie. Leg de groentereepjes op de ingevette plaat, bestrijk ze met olie en bak de reepjes in ongeveer drie kwartier goudkleurig. Dien ze meteen op met een beetje grof zeezout of kruidenzout er over gestrooid.

Variatie koolrabi bakken in wok of pan:

U kunt de koolrabi ook schillen, in dobbelsteentjes snijden en roerbakken in olie in een wok of pan.

Variatie koolrabi in een krokant jasje:

Kook koolrabi in centimeter dikke plakken gesneden eerst in water met zout in 5 min beetgaar. Laat de plakken uitlekken en haal ze daarna door los geklopt ei met peper, (kruiden)zout en paneermeel. Bak de plakken in olie in een koekenpan of wok goudbruin.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen