1/2 kropje ( ijsberg)sla
1 kleine rode biet
1 appeltje, in kleine stukjes
evt verse munt, fijngehakt
1 blikje tonijn of andere vis
Dressing:
2 el citroensap
4 el olijfolie
1 tl honing
1 tl mosterd
1 tl gemberwortel, geraspt of gekonfijt
peper en zout
Was de sla, snijd ze in reepjes. Rasp de rode biet op een fijne rasp. Klop de dressing van olie, citroensap, honing, gember peper, zout en mosterd en meng een derde er van door de ijsbergsla. Meng een derde van de dressing door de rode bietjes en drapeer de rode bietensalade over de ijsbergsla. Leg daarop de stukjes vis gemengd met appelstukjes en besprenkel deze met de overige dressing. Garneer met gehakte muntblaadjes.
Variatie vegetarisch: in plaats van vis kun je ook fetakaas met olijven of gemengde noten met rozijnen nemen.
-
-
-
-