Sluiten

Salade met rode biet en appel

1/2 kropje ( ijsberg)sla

1 kleine rode biet

1 appeltje, in kleine stukjes

evt verse munt, fijngehakt

1 blikje tonijn of andere vis


Dressing:

2 el citroensap

4 el olijfolie

1 tl honing

1 tl mosterd

1 tl gemberwortel, geraspt of gekonfijt

peper en zout

Was de sla, snijd ze in reepjes. Rasp de rode biet op een fijne rasp. Klop de dressing van olie, citroensap, honing, gember peper, zout en mosterd en meng een derde er van door de ijsbergsla. Meng een derde van de dressing door de rode bietjes en drapeer de rode bietensalade over de ijsbergsla. Leg daarop de stukjes vis gemengd met appelstukjes en besprenkel deze met de overige dressing. Garneer met gehakte muntblaadjes.


Variatie vegetarisch: in plaats van vis kun je ook fetakaas met olijven of gemengde noten met rozijnen nemen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen