Sluiten

Groenselderij met kerriesaus

1 struik groenselderij

100 g ui

evt 100 g wortel

een scheutje olie 

snufje zout

Kerriesausje:

2 tl kerrie

1 appeltje, in kleine stukjes

1 uitje fijngesnipperd

evt cayennepeper

1/2 el suiker of honing

1 el azijn

ongeveer 3 dl water

scheutje sojasaus

zout

1 el bloem

Was de groenten en snijd ze in stukjes van ongeveer vier centimeter en stoof ze in een klein laagje water met een klontje boter in 15 min beetgaar. Dien de groenten op met rijst of een andere graansoort en het kerrie sausje.

Fruit ui met appel en kerrie in olie en voeg er na 5 min water en sojasaus bij. Breng de saus aan de kook en bind ze met met water aangelengde bloem. Maak op smaak met cayennepeper, suiker, azijn en zout.

Variatie: Ook lekker als u de wortel vervangt door prei.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen