Sluiten

Zweedse aardappelkoekjes

3 middelgrote aardappelen, geschild en geraspt

1 ei

1 kopje bloem

1/2 tl zout

peper naar smaak

1 tl. tijm en/of rozemarijn

2 kopjes melk

zonnebloemolie om in te bakken

Meng met garde of mixer melk, ei, bloem, peper, zout en kruiden tot een beslag. Meng beetje bij beetje de geraspte aardappel door het beslag. Bak er in een koekenpan in olie kleine goudbruine koekjes van. U hebt per koekje ongeveer 3 el beslag nodig. Dien deze aardappelkoekjes op met stroop, jam of kaas als lunch of geef ze bij de warme maaltijd.


Ook lekker bij gestoofde kruidenzuurkool met ananas en rozijnen en eventueel gebakken tofu of spekjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen