Sluiten

Courgetteschijfjes

1 kleine courgette

evt 8 tot 12 olijven of druiven, ontpit

evt geroosterd brood of kleine ronde toastjes

Voor de crème:

2 hardgekookte eieren

een scheutje olijfolie en/of mayonaise

naar smaak verse muntblaadjes (niet te weinig) of peterselie 

peper en zout

Kook de courgette in z’n geheel in water in korte tijd beetgaar. De gekookte courgette in de koelkast koud laten worden. Snijd de afgekoelde courgette in schijven van ongeveer 2 cm dik. Van de overige ingrediënten in de keukenmachine een crème maken (of fijn snijden en prakken) en dat voor het opdienen over de courgetteschijven verdelen met een olijf of druif er boven op. Leg de hapjes op geroosterd brood of toastjes. Makkelijk, snel en lekker als voorafje of als bijgerecht.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen