Sluiten

Rode linzensoep met appel

  1. Rode linzensoep met appel

200 g rode bietjes of broccoli of

200 g venkel en/of prei

1 appel, in kleine stukjes

2 uien

1/2 tl karwijzaad

1 laurierblad

1 handvol rozijnen

150 g rode linzen

3/4 liter bouillon

1 el azijn

1 dl zure room


Schil de rode bietjes en snijd ze in in kleine stukjes of rasp ze. Maak prei en/of venkel of broccoli schoon en snijd de groente in kleine stukjes. Snipper de ui en fruit deze in olie. Voeg de bietjes of broccoli en andere groente met karwijzaad en laurierblad bij de ui en roerbak het geheel kort. Voeg de bouillon met de rode linzen toe en laat de soep ongeveer 20 min zachtjes koken. Voeg azijn, appelstukjes en rozijnen toe en laat de soep nog 5 min doorkoken. Haal de soep van het vuur en roer er vlak voor het opdienende zure room door. Heerlijk met pannenkoekjes met kaas of vlees en sla er naast.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen