Sluiten

Gestoomde hartige maiskolven

maïskolven

kruidenzout

peper

evt 1 tl verse gemberwortel

2 teentjes knoflook, geperst

een klontje boter

1 el sojasaus

Maak de maïskolven schoon en snijd ze door midden zodat ze in een stoommandje of stoompan passen. Meng knoflook, peper, kruidenzout, gember en boter en besmeer hiermee de kolven rondom. Leg de kolven in de stoompan of in het stoommandje. Stoom de maïs in ruim een half uur gaar (controleer dit door met een vork in de kolf te prikken) en druppel er bij het opdienen de sojasaus over.

Stomen:

Stomen is een eenvoudige techniek. Het zorgt er voor dat de groente niet in het water maar boven het water blijft en gaar kan worden zodat u geen kostbaar kookvocht hoeft weg te gooien. Er zijn speciale stoompannen en bamboe stoommandjes te koop. Ook kunt u een roestvrijstalen zeef in een gewone pan hangen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen