Sluiten

Zomerse aubergine schotel

1 aubergine

2 el olijfolie

1/2 kopje water

Voor de puree:

80 g Roquefort of Gorgonzola

een handje (wal)noten of pijnboompitten

4 el tomatenpuree

2 tenen knoflook, geperst

peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak van de puree-ingrediënten een smeuïge puree door ze in een vijzel fijn te wrijven of in een blender of keukenmachine fijn te malen en te mixen. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1 cm dik. Smeer de puree op de aubergine plakken. Neem een ovenschaal, vet deze in met olie en leg de besmeerde plakken laag op laag met daartussen een beetje olijf olie. Giet er een half kopje water overheen en leg een deksel op de schaal. Zet deze schotel 25 tot 30 min in de oven op 200°C.

Serveer hierbij ciabattabrood, stokbrood of Turks brood en eventueel een frisse salade. Heerlijk met een glas droge rosé of een glas koele witte wijn.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen