Sluiten

Hartige taart met andijvie en blauwe kaas

1 krop andijvie of raapstelen of snijbiet

1 ui, gesnipperd

een klontje boter

2 eieren

1/2 dl crème fraîche

30 g paranoten of walnoten, grof gehakt

100 g blauwe kaas, bijv Roquefort

peper en zout

ongeveer 4 tot 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) of ander taartdeeg

Fruit de ui in boter. Was de groente en laat ze goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 210°C. Snijd de groente in repen of stukken van ongeveer 2 cm breed. Voeg de groente toe aan de ui en roerbak ze 5 tot 10 min mee totdat ze geslonken is. Klop de eieren met de crème fraîche en wat peper en zout. Roer er de los geprakte kaas en gehakte noten door. Beleg een springvorm of andere bakvorm met (blader)deeg en verdeel de groente hierover. Schep het ei-kaas-notenmengsel over de groente en bak de hartige taart ongeveer 40 min in de oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen