Sluiten

Kipdrumsticks met komkommersalade

1/2 rode chilipeper

2 cm verse gember

1/2 teen knoflook

1 sjalotjes

2 el tomatenpuree

1 el honing

1 1/2 el korianderpoeder

1 el komijnzaad, geroosterd

2 el paprikapoeder

1 el kaneel

3 el olijfolie

4 kip drumsticks

1/2 komkommer

1/2 kleine rode ui

half bosje platte peterselie

half bosje munt

1/2 citroen

olijfolie

zout en peper 

Avond van tevoren: hak de peper, knoflook, sjalotjes en gember fijn. Meng met de tomatenpuree, honing, korianderpoeder, komijn, 3 el paprikapoeder, kaneel en olie. Maak kleine sneetjes in de kip drumsticks en wrijf de marinade goed in. Laat een nacht in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 200°graden. Verhit een scheut olie op laag vuur in een braadpan en bak de kip drumsticks 30 minuten. Draai de kip drumsticks de eerste 5 minuten een paar keer. Bak vervolgens de drumsticks vijf minuten per kant, met de deksel op de pan. Zet de laatste vijf minuten het vuur hoog voor een krokant korstje. Besmeer tijdens het bakken af en toe met marinade.

Maak intussen de salade. Was de komkommer en snijd ze in plakjes, de ui in dunne ringen en scheur de peterselie en munt. Hussel door elkaar en besprenkel met citroensap, olijfolie en bestrooi met zout en peper. Serveer de salade bij de kip. Lekker met gebakken aardappeltjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen