Sluiten

Mexicaanse wraps met gegrilde wortelen

Ingrediënten voor de saus

  • 1 ui 
  • 1/2 tenen knoflook 
  • 1/2 tl komijnzaad 
  • 1/2 tl korianderpoeder 
  • 1/2 tl paprikapoeder 
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 200 g zwarte bonen 
  • 200 g rode nierbonen 
  • 200 g gepelde tomaten (in blik) 
  • 1/2 rode paprika 
  • 1 1/2 el maïs 

Ingrediënten guacamole

  • 1 avocado
  • 1/4 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 limoen
  • 1/2 rood uitje


Voor erbij

  • 1/2 zak corn chips nacho
  • 50 g geraspte kaas
  • 3 (wilde) wortelen
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 100 g crème fraîche
  • evt 1 bosuitje
  • 8 wraps
  • 1/2 mini romana

Bereiding

  1. Snipper de uien en fruit kort aan. 
  2. Pers de knoflook uit en bak kort mee voordat je de specerijen toevoegt. 
  3. Giet de bonen af en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de tomaten bij de uien en laat op laag vuur een half uur inkoken. 
  4. Snij de paprika in blokjes en voeg deze met de maïs de laatste vijf minuten toe aan de saus.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de wortelen in lange repen. 
  6. Zet ze in een ovenschaal een half uur in de oven met een scheut olie, paprikapoeder en wat zout. 
  7. Doe de nacho’s in een ovenschaal en verdeel de helft van de kaas erover. Zet de laatste tien minuten bij de wortelen in de oven. 
  8. Snij voor de guacamole de tomaat en ui fijn en mix dit met de avocado, uitgeperste knoflook en het sap van ¾ limoen. 
  9. Snij de bosui in ringetjes en meng met de crème fraîche en de rest van het limoensap. Snijd de sla in repen en verwarm de wraps een minuut in de oven. Serveer in schalen zodat iedereen zijn eigen wrap kan aankleden.

Porties

8 wraps

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen