Sluiten

Yacon informatie

Algemene informatie over yacon.

  1. Yacon informatie

De Yacón is een knolsoort en komt oorspronkelijk uit Peru. De oude Inca’s waren al overtuigd van de overheerlijke frisse smaak van de Yacón én van het positieve effect dat de knol op hun gezondheid had. Sindsdien is de Yacón in allerlei vormen (vers, siroop, poeder, capsules) te vinden in veel Zuid-Amerikaanse landen. Enkele eigenschappen die de Yacón zo geliefd maken zijn:

  • Frisse zoete smaak
  • Rijk aan kalium en anti-oxidanten
  • Heeft weinig calorieën
  • Bevordert een goede spijsvertering
  • Toepasbaar in veel gerechten
  • Lang te bewaren
  • Uitstekend alternatief als zoetstof

De smaak van verse Yacón varieert van appel en meloen tot peer. De zonnewortel (zoals de Yacón ook wel wordt genoemd) is uitstekend geschikt om er rauwe snacks mee te maken of te verwerken in een frisse zomersalade vanwege de lekkere “bite”. Het is aan te raden om de geschilde Yacón te besprenkelen met bv. citroensap omdat deze anders snel verkleurd. Mede daarom is het verstandig om de Yacón kort voor het klaarmaken te schillen.


De Yacón produceert 2 typen knollen; de kleine broedknol voor de vermeerdering en de eetknol voor de consumptie. Dit is zeer uniek in de plantenwereld. De plant groeit zeer goed onder Nederlandse omstandigheden en is een weldaad voor iedere tuin. De plant vergt nauwelijks tot geen onderhoud, is vrij van ziekten en plagen en gedijt op iedere grondsoort.

De Yacón-knol kun je lang (vorstvrij) bewaren. De smaak en frisheid blijven bewaard.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen