Sluiten

Tagliatelle met kabeljauw & venkelsalsa

8 cherrytomaatjes

zeezout en peper

1 el honing

1/2 knolvenkel

1 rode uien

klein handje basilicum

1/2 el kappertjes

1/2 citroen

1 teen knoflook

1 appelazijn

2 el olijfolie

2 paprika’s 4 tomaten

2 moten kabeljauwfilet 

170 g tagliatelle

Bereiding

  1. Snij de cherrytomaatjes in vieren en verhit wat olie in een pan. Bak ze kort en bestrooi met peper en zout. Karamelliseer ze daarna nog een minuut met een el honing.
  2. Snij de venkel en een rode ui fijn en hak de basilicum grof. Meng de kappertjes erdoor, het sap van een halve citroen, een teen knoflook (uitgeperst), de azijn, olie, de cherrytomaatjes en rest van de honing. Laat deze salsa een uur marineren in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  4. Snijd de paprika’s in repen en tomaten in kwartjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet 20 minuten in de oven.
  5. Leg de kabeljauw, bestreken met olijfolie, in een ovenschaal met vier citroenpartjes en basilicum. 
  6. Haal de paprika en tomaat uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200°C. 
  7. Zet de kabeljauw 15-20 minuten in de oven. 
  8. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  9. Ontvel de paprika’s, snipper de andere rode ui en pers de knoflook uit. Fruit kort aan in olijfolie met peper, zout en basilicum. 
  10. Voeg paprika en tomaat toe en pureer met een staafmixer. Laat op laag vuur 10 minuten pruttelen. 
  11. Serveer de tagliatelle met de saus en leg de kabeljauw erbovenop met de salsa. Maak af met basilicum en citroenpartjes uit de ovenschaal.

Porties

4

Bereidingstijd

30 min

Voorbereidingstijd

10 min

Totale tijd

40 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen