Sluiten

Bloemkoolsoep met komijn

Uit het boek: soepenparade van Elisabeth Luard

1/2 kleine bloemkool, schoongemaakt, in roosjes verdeeld

25 g boter

1 middelgrote ui, in blokjes

1/2 tl gemalen komijn

3 dl. volle melk

zout en vers gemalen zwarte peper

Garnering

1-1/2 el tomatenblokjes

1/4 tl komijnzaad

1-2 takjes koriander

Kook de bloemkool roosjes krap overgoten met licht gezouten water in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en vang 3 dl van het kookvocht op. Smelt intussen de boter in een middelgrote pan en smoor de uien rustig tot ze glazig zijn  laat ze niet kleuren. Strooi de komijn erover en neem de pan van het vuur. Doe de inhoud van de pan met de bloemkool roosjes en het opgevangen kookvocht in een blender. Voeg ook de melk toe en pureer alles glad. Verwarm de soep weer in de pan en schep hem in de verwarmde soepborden. Garneer elke portie met een theelepel tomatenblokjes, wat komijnzaad en korianderblaadjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen