Dit heeft nodig voor 10 à 12 bruchetta's.
1 kg tuinbonen
1/2 teentje knoflook, fijngehakt
sap van een 1/2 citroen
1 hand pecorinokaas, fijn geraspt
extra vergine olijfolie
peper en zout
6 bruine boterhammen
rucola
Dop de tuinbonen en kook deze ongeveer 1 minuut.
Dop de tuinbonen voor een tweede keer. Kook de tuinbonen nogmaals, ongeveer 3 minuten.
Bewaar een paar tuinbonen om de bruchetta mee te garneren. Doe de rest van de tuinbonen samen met de knoflook in een kom en prak ze met een vork fijn(of gebruik een keukenmachine). Meng het citroensap en de pecorinokaas erdoor en breng het op smaak met zout en peper.
Roer er zoveel olijfolie door totdat de juiste dikte ontstaat. Rooster het brood wrijf het eventueel met een beetje verse knoflook in en smeer de tuinbonenpesto erop.Maar het af met een klein handje rucola. Het is ook lekker om er wat stukjes mozzarella op te leggen
-
-
-
-