1/2 krop sla
250 g wortel
25 g gemalen gierst
40 g amandelmeel
1 1/2 eieren
half bosje koriander/peterselie
6 cherry tomaatjes
1/2 teen knoflook
60 ml volle kwark
1 el olijfolie extra vergine
zout en peper
Rasp de wortel in dunne slierten. Hak de helft van het bosje koriander fijn en doe deze samen met de wortelrasp in een kom. Voeg het amandelmeel toe en breng het op smaak met zout en peper. Klop de eieren los en meng deze in een aparte kom met de gierst tot een glad mengsel. Voeg dit bij het wortelmengsel en vermeng dit goed. Draai met je handen 12 tot 16 balletjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak ze goudbruin.
Haal de bladeren van de kropsla los en vul ze met 3 of 4 balletjes en rol het op.
Pers de knoflook uit en meng deze met kwark en olijfolie zodat deze iets dunner wordt en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de tomaatjes en de rest van de koriander over de rolletjes. Maak het af met een schep van de kwark.
-
-
-
-