Sluiten

Lasagne van venkel en aubergine

1 venkelknollen, in plakjes

1 aubergines, in plakjes

50 g cherry tomaatjes

1/2 el venkelzaad

1/2 tl gedroogde rode chilipeper

olijfolie

30 g boter

30 g bloem

300 ml. rijstroom

50 g geraspte parmezaan

70 g lasagne vellen

65 g stevige geitenkaas

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de groenten in een ovenschaal en kruid met chili, venkelzaadjes, peper, zout en wat olie. Zet 45-60 min de oven totdat de groentes goudbruin en zacht zijn. Smelt boter in de pan, voeg de bloem toe en roer goed door. Giet de room er langzaam bij en meng tot er een gladde saus ontstaat. Laat 3 minuten inkoken. Roer een vierde van de parmezaan erdoor. Giet een derde van de saus in een ovenschaal en verdeel de helft van de geroosterd groeten erover. Vervolg met een laagje parmezaan en de helft van de lasagna bladen. Doe de volgende laag hetzelfde en eindig met een laagje saus en een laagje parmezaan. Bestrooi met de geitenkaas en zet nog 40 minuten in de oven totdat de bovenkant lekker knapperig is.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen