Sluiten

Hummus met salade

Op een warme zomeravond is er soms niks zo lekker als pita broodjes dippen in een zelfgemaakte hummus op een bord met vers fris groen + een simpele appelcider vinaigrette.

  1. Hummus met salade
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 1,5 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 1 teentje knoflook
  • Snuf komijn
  • snuf peper en zout
  • snuf paprikapoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • scheut olijfolie
  1. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine (bewaar er een paar voor de garnering). 
  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve het brood) en pureer dit fijn.
  3. Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe om het mengsel iets smeuïger te maken Proef ook of er nog extra kruiden bij moeten.
  4. Doe de hummus in een schaaltje en leg de paar overgebleven kikkererwten er op. Besprenkel met olijfolie en strooi er een snuf paprikapoeder over. 
  5. Serveer de zelfgemaakte hummus met wat (pita)brood of een frisse salade. Enjoy!

Porties

schaaltje hummus

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen