Op een warme zomeravond is er soms niks zo lekker als pita broodjes dippen in een zelfgemaakte hummus op een bord met vers fris groen + een simpele appelcider vinaigrette.
1 klein blikje kikkererwten
1,5 eetlepel tahin (sesampasta)
1 teentje knoflook
Snuf komijn
snuf peper en zout
snuf paprikapoeder
1 eetlepel citroensap
scheut olijfolie
Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine (bewaar er een paar voor de garnering).
Voeg de rest van de ingrediënten toe (behalve het brood) en pureer dit fijn.
Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe om het mengsel iets smeuïger te maken Proef ook of er nog extra kruiden bij moeten.
Doe de hummus in een schaaltje en leg de paar overgebleven kikkererwten er op. Besprenkel met olijfolie en strooi er een snuf paprikapoeder over.
Serveer de zelfgemaakte hummus met wat (pita)brood of een frisse salade. Enjoy!
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.